Julkaka!
Trevlig kaka till jul kanske!
Har fått receptet från en av de trogna läsarna och det passar ju bra in efter lite tidigare whiskyinlägg (kanske)!
Här kommer det:
*1 dl socker
*4 ägg
*2 dl torkad frukt
*1 tsk salt
*1 dl farinsocker
*4 msk citronsaft
*nötter
*2 liter whisky
Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn om den fortfarande håller kvaliten.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen. Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt...
Schätt på elvischpen igen...
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel. Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schlat, eller nåt schånt. De é inte schå noga.
Kolla whischkyn. Schila citronsaften, lägg till en mat... sched... osså socker, eller nåt, äsch... vad fan...
Schmörj ugnen. Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret och ...schå kolla schen whischyn. Gå å lägg dej...
Vem fan vill ha fjuktkaka...?
Har fått receptet från en av de trogna läsarna och det passar ju bra in efter lite tidigare whiskyinlägg (kanske)!
Här kommer det:
*1 dl socker
*4 ägg
*2 dl torkad frukt
*1 tsk salt
*1 dl farinsocker
*4 msk citronsaft
*nötter
*2 liter whisky
Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick. Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn om den fortfarande håller kvaliten.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen. Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt...
Schätt på elvischpen igen...
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel. Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schlat, eller nåt schånt. De é inte schå noga.
Kolla whischkyn. Schila citronsaften, lägg till en mat... sched... osså socker, eller nåt, äsch... vad fan...
Schmörj ugnen. Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret och ...schå kolla schen whischyn. Gå å lägg dej...
Vem fan vill ha fjuktkaka...?
Kommentarer
Postat av: CB
Hej UTE
Tack för en trevlig lördag, provade ditt recept med Macmyra Whisky mycket gott.
Postat av: UTE
Hej CB!
Detsamma, kan rapportera att det gick ihop sig efter avfärd från V-ås kl 16.45 så var jag ombytt och klar på nästa ställe kl 18.00.
Blev det något TV-framträdande för dig eller UI under kvällen? Fick rapport av taxichauffören vid hemfärd att samma orkestrar gick vidare ännu en gång. Vill gärna höra en rapport så att alla bloggläsare får del av era eskapader.
Hälsningar UTE!
Trackback