Ulf:s Golfbröd!

Det finns ju ett antal matbloggar så det gäller att även skriva lite om detta.
Så här får alla "matälskare" receptet på "Ulfs Golfbröd".

image814

2 BRÖD
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrön
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 liter filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
3. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet. Smörj två 1 1/2-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten.
4. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, 1 1/2 h. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 h.

Lycka till önskar "Mat Ulf"!

Kommentarer
Postat av: Pär Andersson

Hej Ulf
Låter jättegott och nyttigt vi får göra en provbakning i vårt bageri hoppas att du andvänder mjöl från Srtängnäs Valskvarn.
Hälsn.Pär

2008-03-12 @ 11:28:45
Postat av: UTE

Kul Pär att du läser och skickar en kommentar!
Du får väl höra av dig om ni behöver hjälp med baket och självklart använder jag mjöl från STRÄNGNÄS VALSKVARN.
Hälsningar
UTE

2008-03-12 @ 13:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback