Svin på Flens GK

Flens GK är en bana som jag gärna återkommer till. Har nu spelat fyra ronder där i år och det har varit bra resultat varje gång. Två gånger vinst i Stadiumgolfen, storvinst i H 55 matchen och sedan årets bästa runda igår vid PGA.

Fina greener, fin fairway och helt ok tee. Vissa tee är dock lite ojämna och vid vissa kulplaceringar kan det vara svårt att hitta en plan utslagsplats. Välordnat klubbhusområde med det som behövs. Extra rolig är rangen där du slår rätt ut i sjön.

Bansträckningen är spännande och på första rundan är det speciellt hål åtta och nio.
Åttan spelas genom ett kort utslag och sedan gäller det att komma över den "stora" sjön. Kan förstå att vissa spelare får vattenfrossa där.
Nian kräver ett ordentligt utslag från tee och det är ofta helt avgörande var teekulorna står om du skall lyckas. Står de långt bak kan det vara en fördel att spela hålet via åttans fairway vilket är helt tillåtet. Det gäller dock att ha koll på spelarna på åttan så de inte är i "skottriktningen".

På andra rundan är det hål 16  som alla kommer ihåg. Döpt i folkmun till Flens Kalle-Anka hål. Ett kort par fyra som går längs sjön och endast är 275 meter långt. Ett mycket smalt och blint utslag som vid första anblicken ser mycket konstigt ut. Efter några rundor på banan kommer dock spelarna på hur hålet skall spelas och det behövs inte mycket till längt på utslaget för att sedan kunna se och träffa green på andraslaget.

Vad som nu dock även kommit till Flens GK är VILDSVIN. Såg de första tecknen på detta på tee på 14:e och sedan fanns det på flera ställen längs banan. Speciellt på 17:e hålet där de bökat upp stora dalar av faiway. Tänk vad de kan göra med sina trynen! Får hoppas att de får bukt med vildsvinen så att det inte blir ytterligare skador på banan.

Flens GK kan jag verkligen rekmmendera och den är verkligen värd ett besök.
Greenfee på vardagar 250:- och på helger 300:-.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback