Oj vad långsamt!

Tänk att det ibland kan gå väldigt långsamt på en golfbana. Har full förståelse för de som har synpunkter på långsamt spel och blir irriterade över detta.

Följande utspelade sig en måndag i mitten av september på Strängnäs golfbana. Banan var nästa öde trots att solen lyste från en nästan klarblå himmel. Folk, några, stressade lite för att hinna ut efter jobbet och kunna komma runt 18 hål innan höstmörkret kom.

På den blå-gula slinga som för dagen var 18-hålare släppte vi ut en ensam äldre herre som slår rakt och spelar fort. Han ville gärna gå med oss men Willy ville gärna slå lite innan vår match.

När han lämnat green slog vi ut och eftersom det var match så travade vi på i gott tempo. Willy gjorde par och hade slag så det var bara att skänka hålet. Fina par på tvåan. Gjorde själv par på trean och fyran vann Willly på ett par och även här hade han slag.

Då var vi ifatt herren som stod på femmans utslag. På fairway stod Lennart och Ulf D T T och väntade och längre fram stod en treboll. Herren anmälde att framför trebollen fanns en fyrboll och nu började VÄNTAN.

När vi kom upp i hjöd med sexan såg vi fyrbollen på sexans green så nu var det trångt.

Nu var det långsamt spel som gällde. Herren lämnade banan efter nio hål av förståliga skäl. Vi var nu bakom våra U 2 kamrater men valde att spela enskilt då det var tuffa matcher i U 2.

Fyrbollen i täten, trebollen därefter och vi lullande bakom. Varför ingen genomgång? När vi kom ut på fälten vid gul tre så var alla hålen framför fyrbollen tomma (tre stycken, de var på gul fyra). Ingen genomgång förrän på gul sex då fyrbollen såg alla vandrare därbakom. Försöket misslyckades dock av trebollen. Vår vän Lennart hade dock ett samtal med fyrbollen om möjligheterna att släppa igenom.

Vandringen fortsatte mot sista hålet och det var inget matchspelstempo denna dag. När vi hålat ut väntade Lennart och Ulf D T T på oss och vi vandrade mot våra bilar.

Där fanns fyrbollen och jag hörde att diskussionen fortsatte mellan Lennart och X men valde själv att packa bilen för hemfärd innan mörkret föll.

Tänk att det skall gå så långsamt ibland på banan!

Kommentarer
Postat av: Golfer

fy bubblan


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback