Resort Darovnsky dvur

Vårt resmål för golfveckan i Tjeckien var golfresorten Darovansky dvur som ligger cirka nio mil från Prag i riktning mot Plzen. Den ligger 15 km från motorvägen och efter att passerat ett antal små byar så kommer man fram till anläggningen.

Anläggningen är byggd vid en gammal bondgård som varit i värdfamiljens ägor i över 100 år. På anläggningen finns drygt 100 rum med totalt 242 bäddar. I den fina broschyren som finns över anläggningen så presenteras de olika aktiviteterna som finns och det är inte lite. Tyvärr är inte standarden och tillgängligheten den allra bästa på de olika aktiviteterna så detta drar ner betyget. Dessutom är personalen lite svåra att nå vilket även det drar ner betyget på anläggningen.

Vad gäller golfbanan så är det tre slingor med nio hål som är cirka 10 år. Standarden kan väl liknas med Strands folkgolfbana som finns nära Strängnäs. Fullt spelbar men inte någon bana som man drömmer sig tillbaka till.

Slutbetyget - fullt godkänd anläggning som dock med små medel skulle kunna lyftas ordentligt. Om man dessutom krattade bunkrar och flyttade kopparna några gånger under veckan så skulle det bli mycket bättre på banan.



Golfresorten Darovansky dvur



Backen uppför gul fyra. Till vänster ser vi Stig O från Strängnäs streta sig upp.



Medspelarna i bollen på sjuans green och i bakgrunden syns anläggningen.


Kommentarer
Postat av: Anita och Bosse Klang


Vi delar Ulf Tengbrands åsikter och summeringar av båda golfbanorna och Darovansky-anläggningen. Vi tycker båda att Pragutflykten var mycket bra.

2007-10-05 @ 17:48:09
Postat av: UTE

Hej Anita och Bosse!
Kul att ni hittat hit och att ni delar mina uppfattningar. Tycker själv att Pragutflykten var en lyckad dag.
Hälsningar UTE

2007-10-05 @ 21:33:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback