"Fiskarna vid havet"

Precis nedanför hotellet i Atlanten så pågick fiske nästan dygnet runt. Fiskarna hade sin utrustning samlad i ett något udda läger på stranden.


Fiskemetoden var lite spännande. Det började med att de körde ut med en traktor i vattnet och på släp hade de en båt som "sedan släppes" i vattnet. Båten for ut med nätet som hade två "snören" fastsatta i två andra traktorer som stod på stranden. Cirka en km ut i vattnet kastades nätet i och båten återkom till stranden där traktorn stod och väntade. De andra två traktorerna startade nu och började vinscha in nätet samtidigt som de börjad köra närmare varandra.

         

När sedan fångsten var uppe på land så sorterades den i olika lådor och skräpfisken sländes utanför lådorna. Åskådaran fick då plocka skräpfisken och efter sortering så började försäljningen av fisk till hugade spekulanter. Tror att pengarna gick direkt i fickan utan att passera "skattemyndigheten".

När alla hade lämnat fiskeplatsen så var det bara måsarna, och det var många, kvar och de rensade stranden från kvarvarande fisk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback