Bussrundtur i Lissabon

Ett bra sätt att bekanta sig med en storstad är att ta en rundtursbuss runt staden. Givetvis finns dessa även i Lissabon och en plats varifrån de utgår är Praco do Comércio, Handelstorget, vilket ligger endast fem minuter från kajplatsen där färjorna från andra sidan Tejo lägger till.



Bussarna är gula och saknar givetvis tak så att du kan sitta ute och njuta av atmosfären om det är en lämplig dag för detta. Det finns hela fyra olika turer med buss och sedan finns det även rundturer med spårvagn. Jag tog den blå turen, som visar 1900- talet och 2000-talets Lissabon, och den varar i en h och 40 min och det finns möjlighet att hoppa av och på ett antal gånger längs turen. Biljetten gäller i 24 h. Givetvis finns det hörlurar i vilka de beskriver turen på ett antal språk, dock inte svenska.



Handelstorget vid floden Tejo varifrån bussturen utgår.



Statyer finns det massor av i Lissabon. De står överallt och en weekendresa dit skulle kunna fyllas med enbart studier av dessa.



Tjurfäktningsarenan i Lissabon. I Portugal är de lite humanare än i Spanien för här låter de tjurarna överleva föreställningen och få återkomma tills de blir pensionerade.



Tre stora moderna byggnader som är mycket vackra. Vilken arkitektur! Ni skall bara vet vad som inryms i husens nedre plan? Rätt gissat - här är Lissabon verkliga shoppingcentrum, inga butiker saknas och detta måste vara ett eldorado för shoppingsugna damer. Givetvis fanns det ett stopp för bussen här.

    

Vaktsoldater finns även i Lissabon och denna myndighetsbyggnad vaktades av två verkligen fint utsmyckade soldater.



Gågatan som går från Handlstorget och upp i kvarteren Baixa där det finns en mängd butiker och restauranger.



Centrum från färjan över Tejo och ni kan se de tre stora moderna husen där shoppingcentrum finns mit i bilden.

Kan rekommendera en resa till Lissabon över en weekend för det finns en mängd saker att se och uppleva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback