Kårsta GK

Mycket trevlig bana som ligger lite norr om Örebro längs väg 50 i Hovsta.

Banan är uppdelad i en ny del från 2004 och en gammal del från 1993. Hål 1-9 är den nya delen och den är ritad av Sanna Gustavsson och vem som har ritat den gamla banan är okänt.

Den nya delen är byggd ute på ett öppet fält men den har kommit mycket bra och om ett par år så kommer det inte att märkas att det en gång varit åkermark. Mycket vatten på de första nio och lite mindre på de sista nio.

Den gamla delen är en smal skogsbana där det gäller att lägga utslagen på rätt ställe. Speciellt hål två, hål fyra och hål sex är riktigt luriga och kräver precision.

Greenerna är lagom stora och inte så ondulerade. Teeområdena är enorma på nya delen men desto mindre på den gamla delen.

Snyggt och prydligt klubbhusområde och atmosfären på banan kändes mycket bra.

Enda smolket är hål 17. Ett par tre på 170 meter och index tre. Tyvärr så är grannen till vänster om banan inte så golfintresserad så han har kört fram en lastbil som står i "skjutriktningen" vid felträff. Detta har inneburit att även gul tee står hos "damerna" på 130 m vilket då givetvis inte innebär index tre.

Dessutom så står teeskyltarna vända från tee vilket kändes riktigt konstigt. Det är ju när man står på tee som man vill se hur hålet ser ut. Dessa bör vändas så blir det mycket bättre eller också text på båda sidorna.


Banan är värd ett besök!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback